Zoeken:Waar ben ik

Start - Oplossingen - Beveiligd printen - SafeCom - Gebruikers identificatie

Gebruikersidentificatie

Er is een aantal ID technologieën beschikbaar die ingezet worden ter identificatie van u. Deze technologieën worden opgedeeld in vier groepen:

  • Proximity kaart
  • Magneetkaart
  • Gebruikerscode of Windows login 
  • Barcode

 

Proximity kaart

De proximity kaart kent vele verschillende technologieën cq. protocollen. De meest voorkomende technologiën zijn Mifare, Legic en HID. In totaal worden momenteel 13 verschillende technologieën ondersteund. Met regelmaat worden nieuwe kaartsystemen toegevoegd. Een aparte vermelding is voor de ondersteuning van de Rijkspaskaartlezer.

 

alt 

De kaartlezers worden geleverd met een seriële of een (mini) USB 2.0 aansluiting, met uitzondering van de Deister en Cotag kaartlezers. Deze twee laatste kaartsystemen zijn alleen leverbaar in combinatie met de SafeCom Color Front-end. De Color Front-end wordt altijd in combinatie met de SafeCom Controller geleverd.

 

Rijkspaskaartlezer

De Rijkspas is een Nederlandse multifunctionele smartcard, die in toenemende mate wordt ingezet als toegangsbewijs/middel, authenticatiebewijs en identificatiebewijs binnen de Overheid. Naast fysieke toegang tot gebouwen/ruimten van de Rijksoverheid, gaat de pas ook logische toegang geven tot (diensten van) een computernetwerk en “follow me” printfaciliteiten, zoals met SafeCom print management.

 

ID Technology SafeCom GO Controller
User code  Display / keypad  Color Front-End 
Casi-Rusco  Reader  Reader / Color Front-end 
Cotag  n.a.  Color Front-end 
Deister  n.a.  Color Front-end 
EM/Hitag  Reader  Reader / Color Front-end 
HID 35 bit (std)  Reader  Reader / Color Front-end 
HID 37 bit  Reader  Reader / Color Front-end 
ICLASS  Reader  Reader / Color Front-end 
Indala 26bit (std)  Reader  Reader / Color Front-end 
Indala 29bit  Reader  Reader / Color Front-end 
IoProx  Reader  Reader / Color Front-end 
Legic  Reader  Reader / Color Front-end 
Magnetic card (swipe)
Track 1, 2 or 3 
Reader  Reader / Color Front-end 
Mifare  Reader  Reader / Color Front-end 
Nedap  Reader  Reader / Color Front-end 


Magneetkaart

Bij gebruikmaking van magneetkaarten worden de volgende Tracks ondersteund: Track 1, Track 2 of Track 3 kaartlezers. Track 2 is de meest voorkomende technologie en wordt toegepast op bankpassen, Air-miles passen etc.

 

alt 

 

Gebruikerscode of windows login

De gebruikerscode bestaat uit een cijfer- en letterreeks die de gebruiker zelf kan bedenken. De gebruikerscode kan ingevoerd worden met behulp van een toetsenbord of door middel van het touchscreen van de MFP of SafeCom Front end. U kunt ook inloggen met de inloggegevens voor het Windows netwerk.

alt


 
Datascan bv ©2018