Zoeken:Waar ben ik

Start - Oplossingen - Beveiligd printen - SafeCom - Printkosten

Printkosten in kaart brengen en doorbelasten

Veel bedrijven en organisaties realiseren zich niet dat veel geld kan worden bespaard door de uitvoering van een efficiënter printbeheer. Dit komt doordat men het vaak lastig vindt een overzicht te krijgen van de totale kosten voor printen en kopiëren en die te beoordelen. Papier is gekocht door een afdeling, leveringen door een ander, en printers en kopieerapparaten zijn vaak gehuurd of gekocht door een derde afdeling.

Dit gebrek aan overzicht betekent dat u als bedrijf vaak niet het afdrukbeheer in de prioriteitenlijst opneemt bij het optimaliseren van uw bedrijfsprocessen. Onze ervaring toont aan dat een efficiënt printbeheer een hoop geld bespaart - en dat deze kostenbesparingen direct worden verkregen.

 

 


Hoe pakt u dat aan?
Vooropgesteld dat u een SafeCom pull printoplossing heeft geinstalleerd, breidt u uw printmanagement uit met SafeCom Tracking. SafeCom Tracking verzameld informatie over de alle afdruktaken, bijvoorbeeld job naam, datum, bestand grootte, aantal pagina's, enkelzijdig of dubbelzijdig, kleur of zwartwit, etc.


Alle geregistreerde gegevens kunnen worden gebruikt voor doorbelasting aan afdelingen (integratie met andere bedrijfssystemen kan gerealiseerd worden met SafeCom Administrator API), het optimaliseren van het printergebruik en het ontdekken van (gebruikers)trends. Op deze manier worden de afdelingen kosten in rekening gebracht voor hun werkelijke gebruik. Met behulp van SafeCom Reports is het mogelijk om op basis van de bijgehouden gegevens vooraf gedefinieerde rapporten te maken. 


De volgende stap?
SafeCom Rule Based Printing biedt u ook nog eens de mogelijkheid om uw centraal printbeleid op documentniveau af te dwingen. U kunt uw beleid formuleren als een set van regels.

 

alt

 

 
Datascan bv ©2018